valborg

Idag är det sista april. Vi ska ut till Vika till mamma och pappa för att grilla med dom och lite vänner. Sen kanske vi drar ner till brasan en stund. Vi ska även sova i Vika så vi slipper väcka Cosmos mitt i natten och köra bil trötta. Det är enklare om vi sover över. Cosmos älskar att vara i vika så det är inga problem där. Han har även sovit hos mamma och pappa ett par gånger. En gång ensam till och med. 
Idag ska jag åka och äta hamburgare med en som jag ör kontakperson till, det ska bli väldigt kul. Men nu ska jag äta frukost och sen pussa lite på mina killar. 
 

bebis tre månader

I fredags blev Cosmos tre månader. Han hade också varit hos oss i fem veckor. Det firades med plättar, leverpastej och skinka till frukost för lillgrisen. Dessa fem veckor har varit de längsta i mitt liv. Det känns som om han alltid varit en del av mitt liv. Han känns så självklar här hemma, jag trodde att det skulle ta ett tag att vänja sig men han var en del av vårat liv på en gång. 
Vi har gjort enorma framsteg med honom, jag är faktiskt ganska stolt över oss alla tre. 
När vi fick honom var han väldigt svår att hantera, han har ju sex syskon så kenneln hade inte jättemycket tid att lägga på var och en. Han tyckte att borstning var pest, tandborstning var det värsta som fanns, han bet i kopplet, i händer, stolar och diverse andra saker. Han kissade inne och sa aldrig till. Han åt dåligt och hatade att åka bil. 
Nu är han väldigt lätt att borsta, han står stilla och njuter nästan. Tandborstningen är fortfarande ett projekt men nu skriker han inte och ålar sig utan han bara biter lite på borsten. Han går jättebra i kopplet nästan jämt, han biter sällan i saker. Nu kan han hålla sig länge och är superduktig på att säga till när han måste ut. Nu har vi dragit ner hans mätning till två om dagen, på morgonen får han en äggula och tre dl torrfoder. På kvällen får han rester av det vi ätit och ytterligare tre dl torrfoder. 
Han älskar att åka bil, han har en stor bur och han tycker att det är superkul. 
Han kan sitta, ligga och ge tassen. Han sitter innan han ska ut, innan han får mat och när han ska in. Han är så duktig!
Min älskade lilla gosgris, detta är det bästa jag gjort någonsin. Men också det svåraste, han har varit ett helvete ibland. Jag har faktiskt varit på gång att lämna tillbaka honom. Tack och lov kom jag på bättre tankar och nu kan jag inte tänka mig ett liv utan honom. 
 

Bilder på Cosmos

Nu har vi precis kommit hem från Borlänge. Vi har varit på nya Arken Zoo på Norra backa och så har vi varit på Biltema för att köpa en ny matskål till Cosmos och sen var jag in på kupolen för att köpa italiensk glass. På arken zoo har vi kollat på selar till Cosmos, lite halsband har vi också kollat på men hittade inget som vi tyckte om. Sen kollade vi lite vaccineringsgrejer på Vettris och frågade lite om kloklippning på Trimmis. 
Nu sitter jag vi datorn så jag tänkte slänga upp lite bilder på Cosmos. :D
Dessa tre första bilder är Cosmos bara 8 veckor och 3 dagar. 
Här är han lite äldre, men fortfarande liten :P
Här är från förra veckan. 
Nu har ni lite fina bilder att titta på, han är så fin <3
 
 

uppdatering mellan kisspromenadena

Nu har vi haft Cosmos hemma i snart fyra veckor. Jag har inte haft tid att skriva, livet har gått i 100 km/h känns det som. 
Jag vet inte vad jag gjorde med mitt liv utan denna underbart jobbiga pälsboll. Han tar upp all vaken tid med sina krav och jag skulle inte ändra på det om jag kunde. Jag älskar denna hund så att det gör ont i mig. Hans små grymtningar när han sover, morgonpussarna, de kalla morgonkissrundorna. Allt med denna hund är underbart. Men detta är också det jobbigaste jag någonsin gjort. 
Här är en bild från igår. Han växer så det nästan är läskigt.  När vi fick honom vägde han runt 6 kg. Nu är han närmare 11-12 kg. 
Sluta väx älskade hund, du ska ju vara min bebis ett tag till ❤